Tanácsok, információk

Gumik paraméterei:

A gumiabroncsok méretei a felniátmérő, szélesség, és az oldalfalának a magassága. Pl.: Egy általános méretű gumin ez a jelölés található: 195/65R15.
Az első szám (195) milliméterben értendő és a gumiabroncs szélességét jelenti. A második szám (65) jelenti az oldalfal magasságát, azonban ez nem milliméterben hanem a szélesség százalékában adják meg a gumigyártók.
Az R15 (Radial) jelenti az acél- vagy könnyűfém felni átmérőjét.
 

Miért van szükség téli gumira?
 

A téli közlekedés mindig kevésbé kiszámítható, mint a nyári, függetlenül attól, hogy az út havas, jeges vagy egyszerűen csak vizes, a felület mindig kevesebb tapadást biztosít télen, mint nyáron. 7°C alatt a nyári abroncsok teljesítménye romlik, ezért tanácsos gépkocsiját téli gumikkal felszerelni.

Az abroncs alatti víz elvezetésére szolgáló, speciális formájának köszönhetően a téli gumi csökkenti a vízen csúszás veszélyét. Tapadása és irányíthatósága sokkal jobb, mivel futómintázata jóval mélyebb, mint a nyári gumiké. Tulajdonképpen a téli abroncs futómintázata sokkal több lamellát tartalmaz, mint a nyári gumiké, hogy jobban tudjon kapaszkodni a havon. A téli gumi speciális, szilika tartalmú (szilícium-dioxidos) gumikeverékből készül, amely jobban megtartja rugalmasságát a hidegben és hatékonyabb fékezést biztosít.

Több mint egyszerű "hógumi", a téli gumi tulajdonképpen az összes télen előforduló vezetési helyzetben megállja a helyét:

  • minden felületen: havas, kevésbé vagy erősen jeges, nedves vagy vizes úton, mély vízben, de még hideg, száraz aszfalton is
  • minden téli időjárási körülmény közepette: szitáló vagy sűrű esőben, nyirkos vagy hideg, száraz időben
  • akár nagyon alacsony hőmérsékleten.
Gumiszerelési akció,kontz,gumieladás,gumiszervíz,Robogó szervíz, szerelés
Ha nálunk vásárol gumiabroncsot, akkor ingyen szereljük fel gépjárművére! Motor, személyautó, teherautó,...