Profil mélyítés

Teherabroncsok utánvágása

A teherabroncsok utánvágását a KÖHÉM rendelet engedélyezi és szabályozza (5/1990/IV) valamint az ETRTO javasolja (NF-R12-714 norma) a biztonság és megnövelt km futás érdekében.

Az utánvágható abroncsok oldalfalán "U" jel vagy "REGROOVABLE" felirtat látható.

Biztonság

Az utánvágás által hosszabb ideig megmarad az abroncs jó tapadása. A megadott szabályok szerint utánvágott teherabroncsok megfelelnek a KÖHÉM rendelet előírásainak és egyaránt szerelhetők teherautók, vontatók vagy tömegközlekedési eszközök  hátsó kerékhelyére. Az újrafutózott teherabroncsok az új abroncsokra megadott előírások szerint vághatók.

Megtakarítás

Az utánvágással jelentős mértékben megnövelhető a km futás: ez a növekedés az esetektől függően 15-30% lehet, és nincs semmilyen káros hatása az abroncs újrafutózására nézve. Az utánvágás üzemanyag megtakarítást is eredményez, mivel az abroncs továbbra is legoptimálisabb gördülési ellenállás mellett fut.

Javaslatok

Az abroncs utánvágását akkor kell elvégezni, amikor a mintázati csatornamélység még nem kevesebb, mint 2 mm (P. méret). Ez az előírás lehetővé teszi a problémamentes utánvágást, valamint biztosítja, hogy a mintázati csatorna alja és a védőöv között mindig meglegyen min. 2 mm vastagságú gumiréteg.

 

Kalodás tüzifa,kontz,gumieladás,gumiszervíz,Robogó szervíz, szerelés
Kalodás tüzifa akció! Kalodás tűzifa (cser): Hasított vastag: 30.900 Ft Hasított vékony: 26.900 Ft...